vineri, 8 aprilie 2016

Coliva Bucuresti

Restaurant Adam pregateste coliva
Pret / kg 35 lei
Comenzi : 0727.140.245

Ce este coliva si de ce se face?

Istoricul colivei

Coliva este expresia materiala a credintei noastre in Dumnezeu , in nemurire si inviere.
Bobul de grau este simbolul invierii : precum bobul de grau ce incolteste dupa ingroparea sa in pamant si da rod , asa si trupul omenesc dupa ingropare si descompunere da rod spre invierea si viata vesnica.( Ioan 12:24 si Corinteni 15:36)
Dulciurile din coliva reprezinta dulceata vietii vesnice.
Leganarea colivei este semn al invierii ,se savarseste pana la rostirea " Si a inviat a treia zi, dupa Scripturi", inchipuie cutremurul ce a urmat mortii lui Hristos ( Matei 27:51)
Coliva este numita si prajitura trista.

Retete coliva
Ingrediente coliva : grau/arpacas, miez de nuca, vanilie, esenta de rom, esenta de vanilie, zahar pudra, zahar tos, cacao/ nuca de cocos, bomboane, coaja de lamaie, biscuiti, sare, scortisoara.

Reteta coliva :
Preparare :arpacasul se lasa la inmuiat dupa ce in prealabil a fost spalat in 9 ape, se fierbe la foc mic, se adauga coaja de lamaie, esentele, aproape de terminarea fierberii se adauga zaharul.
Se lasa la racit , se aseaza in platouri , se incorporeaza miezul de nuca si pesmetul. Se orneaza in functie de preferinta

Pregatim coliva dupa retete traditionale !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu